Kod nas zima – kod njih leto

Kod nas zima – kod njih leto

Preferirate plažu pre nego skijanje i sneg? Više volite brčkanje u tirkiznom moru nego uživanje na planini u snegu?

Predstavljamo Vam destinacije, koje za vreme januara imaju sezonu pravih letnjih temperatura, te su u to vreme u vrhuncu sezone.

Prava letnja sezona – destinacije sa preko 30 stepeni 

grad, vijetnam, leto, zima
Ho Ši Min

Vijetnam – mnogima je prva asocijacija na Vijetnam rat. Međutim, ova zemlja je destinacija koja je u usponu. Glavni adut Vijetnama je zaliv Halong, koji se može pohvaliti krečnjačkim pejzažom. Takođe, treba posetiti i uspomene iz, već pomenutog rata, a to su tunel Cu Chi, Hanoj, Ho Ši Min.

Puket, Tajland – prava “zimska” destinacija, jer januar je, može se reći, vrhunac sezone na Tajlandu. Sezona ovde traje od decembra do aprila. Andamansko more, odnosno njegove sjajne plaže su prepune luksuznih hotela, što govori o razvoju destinacije, jer ovo je nekada bila destinacija za bekpekere.

Tanzanija – istočnoafrička destinacija, stvorena za safari. Svašta za videti: nacionalni park Ruaha, vulkanski pejzaž Ngorongo, Kilimandžaro, migracija gnua u nacionalnom parku Serengeti ali ono najlepše, plaže.

Goa – 100 km obale Arabijskog mora, a najmanja država u Indiji. Takođe i najbogatija po glavi stanovnika. Odlikuju je prelepe plaže, i šume koje su, po National Geographic-u, slične sa onim u Amazoniji.

plaža, destinacije, leto, zima,
Plaža Goe

Maldivi – januar je vrh sezone, jer je kišni period na Maldivima od maja do novembra. Kristalno čista voda, savršene plaže, glavne su odlike Maldiva.

Između proleća i leta – destinacije sa temperaturom od 25 do 29 stepeni 

Dominikanska Republika – zemlja koja zauzima dve trećine karipskog ostrva, Hispanjole. Januar je idealno doba godine, za putovanje. Nema uragana, a temperatura je 25 stepeni. Karipsko more i nestvarne plaže Vas pozivaju tokom januarskog odmora.

Barbados – jedna od zemalja sa najvećim životnim standardom, članica Komonvelta, ova ostrvska zemlja ima toplu klimu cele godine. Na zapadu države su ekskluzivni rizorti. Međutim glavna atrakcija Barbadosa su kolonijalna arhitektura Bridžtauna i izvrsni karipski specijaliteti.

Rijana, destinacija, leto, zima, plaže, letovanje, januar
Raj na Barbadosu

Sidnej – samo tren na Bondi plaži vredi velikog puta iz Evrope za Australiju. Sidnej sa svojim kafeima, restoranima, kulturnim sadržajima, aktivnostima u prirodi, predstavlja jedan od najpovoljnijih gradova za život. Neizostavno posetiti i Operu.

Za ljubitelje proleća – destinacije sa temperaturom od 19 do 24 stepena 

Kostarika – zašto je posetiti? Pa sjajne plaže i na Karipskom moru i na Pacifiku i ugodna klima. Ekoturizam je idealan za Kostariku jer 25% zemlje su nacionalni parkovi. Glavni grad, San Hoze je atraktivan kosmopolitski centar koji svakako treba posetiti.

Dubai – sa prosečnom temperaturom od 25 stepeni, januar je najhladniji mesec u godini. Tada je izuzetno prijatno za obilazak grada. Tu su brojni neboderi i tržni centri, ali i kulturni sadržaji. Poletite za Dubai!

dubai, dubai4u, destinacija, odmor, letovanje
Svetla Dubaija

Los Anđeles – januar je veoma prijatan u Los Anđelesu sa temperaturama iznad 20 stepeni. Opuštanje na Venice plaži, Santa Moniki, i Malibuu je idealno za odmor.

Hong Kong – najfascinantnija metropola istočne Azije. Prelep spoj trendi kafea, restorana i nebodera, s jedne strane, a sa druge tradicionalnih hramova, pijaca, arhitekture.

Comments are closed.